Μαρέγκες / 4

10 μαρέγκες - 4 μονάδες η μία μαρέγκα των 15 γρ.


Υλικά

3 ασπράδια αυγών
1/2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη ψιλή
1 βανίλια


Εκτέλεση

Χτυπάμε τ'ασπράδια στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού, μέχρι να πήξουν καλά.  Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη σε δόσεις.  Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε δόσεις ενώ ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα.

Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ και φτιάχνουμε τις μαρέγκες πάνω σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικές μαρέγκες, φωλιές για να τις γαρνίρουμε στη συνέχεια ή βάση για τούρτα.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στους 100 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα και 40' περίπου μέχρι να στεγνώσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου