Μους φράουλα / 4

12 μερίδες - 4 μονάδες ανά μερίδα.
Συνταγή Μίμας.

Υλικά

700 γρ. φράουλες / 0
Χυμό μισού λεμονιού / 0
200 γρ. ζάχαρη / 48
4 ασπράδια / 0

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το λεμόνι και 150 gr. ζάχαρη.  Βάζουμε να πάρουν βράση κι αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά (20-30 λεπτά περίπου) ενώ ανακατώνουμε κατά διαστήματα.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια με 50 gr. ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.

Κρατάμε λίγο από το μείγμα με τις φράουλες για τη σάλτσα του γλυκού και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στη μαρέγκα κι ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μη ξεφουσκώσει.

Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας φόρμας με διάφανη μεμβράνη κι αδειάζουμε μέσα το μους.
Αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας που έχουμε φυλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου