Κρέπες, βασική συνταγή / 3

12 κρέπες - 3 μονάδες η μία κρέπα


Υλικά

125 γρ. αλεύρι
2 αυγά
250 ml γάλα ημιαποβουτυρωμένο
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. γλ. βανίλια


Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Η ζύμη πρέπει να έχει την πυκνότητα της κρέμας γάλακτος.  Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα.

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο 2 περίπου ώρες.

Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες (διαμέτρου 25 εκατοστών ή μικρότερο) και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μικρή κουτάλα από τη ζύμη.  Γυρίζουμε γρήγορα το τηγάνι να πάει παντού η ζύμη και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.  Ψήνουμε την κρέπα 45 έως 60 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει και να σηκώνεται στις άκρες και τη γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο, τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάζουμε κάθε φορά με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να μην κρυώσουν.

Οι κρέπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γλυκές κι αλμυρές συνταγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου