Ταλιατέλες με ελιές και μελιτζάνα / 12

6 μερίδες - 12 μονάδες ανά μερίδα

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
175 γρ. πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
125 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι κι αφήνουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό ενώ ανακατώνουμε.

Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και την αφήνουμε να ψηθεί ανακατώνοντας που και που μέχρι να μαλακώσει (15-20 λεπτά περίπου).

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, το λεμόνι κι αλατοπίπερο.
Ανακατώνουμε μερικές φορές και σβήνουμε τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες όσο χρόνο γράφει η συσκευασία για να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα,  προσθέτουμε τη σάλτσα κι ανακατώνουμε προσεκτικά.

Αφού σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε παρμεζάνα και μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου