Ψητά λαχανικά / 3

6 μερίδες - 3 μονάδες η μερίδα




Υλικά

1 μικρή μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
4 πιπεριές διάφορα χρώματα
4 μεγάλα μανιτάρια
1 κρεμμύδι

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι

Ξύδι μπαλσάμικο
Ξύσμα λεμονιού
Βασιλικό

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τις πιπεριές, στα δύο τα μανιτάρια και στα τέσσερα το κρεμμύδι.

Ανακατώνουμε καλά το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι κι αλείφουμε ελαφρά τα λαχανικά με πινέλο.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν 1-2 ώρες και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα.  Στο φούρνο, τα ψήνουμε σε απόσταση 10 εκ. από το γκριλ, σε μέτρια ένταση, 10 λεπτά από τη μια πλευρά κι άλλα 6 λεπτά περίπου από την άλλη.

Τα βγάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ξύδι.  Τέλος, πασπαλίζουμε το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα του βασιλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου