Γίγαντες πλακί / 9

8 μερίδες - 9 μονάδες η μερίδα


Υλικά

500 γρ. γίγαντες
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλινο
Πιπέρι σε κόκκους

1/2 φλιτζάνι (120 ml) λάδι
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
700 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες (φρέσκες ή κονσέρβα)
Αλάτι
Πιπέρι
Μιά πρέζα ζάχαρη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες σε φέτες
Ρίγανη


Εκτέλεση



Αφήνουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη νύχτα στο νερό να φουσκώσουν.
Τους στραγγίζουμε, τους βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε με νερό.  
Βράζουμε για 2 λεπτά, τους στραγγίζουμε και τους ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αρκετό νερό, το καρότο, το σέλινο και το πιπέρι και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.  Βάζουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη κι αφήνουμε να σιγοβράσει μερικά λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Βάζουμε τους γίγαντες σε πυρέξ ή πήλινο σκεύος και τους περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τοποθετούμε τις ντομάτες πάνω στους γίγαντες, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου