Μπιφτέκια / 8

4 μπιφτέκια - 8 μονάδες το καθένα.
Η βασική συνταγή είναι της Βέφας με λίγες αλλαγές για να μειωθούν τα λιπαρά.

Υλικά


500 γρ. κιμά βοδινό άπαχο
3/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
15 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2 κουτ.γλ. ρίγανη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
40 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά.  Ζυμώνουμε καλά το μίγμα βρέχοντας συχνά τις παλάμες μας με νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, αλείφουμε με το πινέλο ελάχιστο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ 7'-8' από την κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου