Γαριδομακαρονάδα / 13

6 μερίδες - 13 μονάδες ανά μερίδα

Υλικά


1 κιλό γαρίδες
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 ml ούζο
4 ντομάτες πολτοποιημένες
Μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. Λινγκουίνι ή σπαγγέτι
50 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 25 ml ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.  Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε 25 ml λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το υπόλοιπο σκόρδο.  Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε να κοκκινίσουν κι από τις δύο πλευρές.  Συνολικά, 2-3 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τις ψημένες γαρίδες, αφήνουμε άλλα δύο λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Προσθέτουμε το μαιντανό και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα στραγγίζουμε κι ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου