Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι / 9

8 μερίδες - 9 μονάδες ανά μερίδα


Υλικά

8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 ώριμες ντομάτες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλιτζ. (120 ml) ελαιόλαδο
320 γρ. ρύζι καρολίνα
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε λοξά μια φέτα ώστε να έχουμε ένα άνοιγμα από την πλευρά του κοτσανιού κι αδειάζουμε τα σπόρια.  Τις τοποθετούμε σε ταψί.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις περνάμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.  Ανακατώνουμε με τον πελτέ και την κέτσαπ.

Βάζουμε το μισό λάδι (60 ml) σε μια μικρή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το μαϊντανό, το δυόσμο και το ρύζι.

Γεμίζουμε τις πιπεριές μέχρι τα 2/3 γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου