Πατάτες τσακιστές / 6

6 μερίδες - 6 μονάδες ανά μερίδα

Υλικά

1 κιλό πατάτες μικρές
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη ή δενδρολίβανο ή άλλο μυρωδικό
3 κουτ. σούπας (45 ml) ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, βουρτσίζοντάς τες κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο,  τις βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, ίσα να καλύψει τον πάτο.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει τη χαμηλώνουμε σε μέτρια-σιγανή φωτιά κι αφήνουμε να σιγοψηθούν στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν (μισή ώρα περίπου, εξαρτάται από τις πατάτες).

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λαδώνουμε πολύ ελαφρά με πινέλο το ταψί και τοποθετούμε τις πατάτες. Τις σπάμε ελαφρά με το γουδοχέρι ώστε να ανοίξουν (ή τις πατάμε ελαφρά με το χέρι).  Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατώνουμε να πάει παντού και τις λαδώνουμε προσεκτικά με το πινέλο.

Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.  Αν τις θέλουμε πιο ξεροψημένες, τις ψήνουμε στον αέρα.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου