Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα / 13

6 μερίδες - 13 μονάδες ανά μερίδα

Υλικά

Σάλτσα
700 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα ή ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουτ. σούπας (15 ml) ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Γέμιση
2 κουτ. σούπας (30 ml) ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό σπανάκι
400 γρ. ρικότα
100 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμένη

1 πακέτο κανελόνια 250 γρ.
100 γρ. μοτσαρέλα τριμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ντομάτα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.  Αφήνουμε να βράσει έως ότου δέσει (περίπου 20 λεπτά).

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε το σπανάκι.  Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί και να πιεί το ζουμί του.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη ρικότα και τη γραβιέρα κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε λίγη σάλτσα στον πάτο του ταψιού.  Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στη σειρά.  Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνουμε με τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά.


1 σχόλιο: