1. Τί το ιδιαίτερο έχει αυτή η διατροφή

Η διατροφή Weight Watchers διαφέρει από τις άλλες δίαιτες γιατί είναι απόλυτα ισορροπημένη και περιλαμβάνει τα πάντα, αρκεί να ελέγχουμε τις ποσότητες και να φροντίζουμε να κρατάμε κάποια ισορροπία.

Ο έλεγχος της διατροφής γίνεται με τις μονάδες smart points (που αντικατέστησαν τα pro points). Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να σημειώνουμε ο,τι καταναλώνουμε (εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά) και να το μετατρέπουμε σε μονάδες (οδηγίες εδώ). Ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το βάρος υπολογίζεται ημερήσιος αριθμός μονάδων που πρέπει να καταναλώνουμε (οδηγίες εδώ).

Μπορούμε να μετρήσουμε τις μονάδες ακόμη και της πιο περίπλοκης συνταγής κι ανάλογα με το πόσες μερίδες είναι να υπολογίσουμε πόσες μονάδες αντιστοιχούν στην κάθε μερίδα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή. Μπορούν να καταναλώνονται απεριόριστα (ναι, ακόμη και η μπανάνα...) οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Επιπλέον, σε εβδομαδιαία βάση δίνεται μια ρεζέρβα μονάδων που μπορούν να καταναλωθούν είτε σε μία μέρα είτε να κατανεμηθούν στην εβδομάδα για να αυξηθούν οι ημερήσιες μονάδες.

Αυτό το συνεχές "μέτρημα" αποθαρρύνει πολλούς που θα ήθελαν να ακολουθήσουν αυτή τη διατροφή.  Πράγματι, φαίνεται λίγο περίπλοκο στην αρχή αλλά μετά τις πρώτες εβδομάδες γίνεται συνήθεια.

Δυστυχώς η Weight Watchers δεν υπάρχει πια - προς το παρόν - στην Ελλάδα κι αυτό δυσκολεύει την παρακολούθηση του προγράμματος.  Υπάρχει όμως η δυνατότητα online εγγραφής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου