Ρεβίθια σούπα / 11

6 μερίδες - 11 μονάδες ανά μερίδα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Η Βέφα μαγειρεύει Slimmer".


Υλικά

500 γρ. ρεβίθια
1 κουτ.σούπας αλάτι
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζετε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουσκέψουν μέσα σε χλιαρό νερό μαζί με το αλάτι.  Το πρωί τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει.

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά κι όταν τα ρεβίθια αρχίζουν να βράζουν αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.  Ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια ολόκληρα, σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια, μια ώρα περίπου.

Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα κρεμμύδια, τα στραγγίζετε καλά και τα πετάτε.  Αν θέλετε λιώνετε το ένα από αυτά και το βάζετε στα ρεβίθια.

Ρίχνετε αλάτι και τα βράζετε άλλα 15 λεπτά.

Οταν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζετε τα ρεβίθια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Τα γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου