8 μερίδες - 7 μονάδες ανά μερίδα των 100 γραμμαρίων.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα γλυκά.
50 γρ. κορν φλάουρ (Maizena)
100 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους
700 ml γάλα ημιαποβουτυρωμένο
20 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
Βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Κρατάμε 1/4 φλιτζανιού γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει.
Βάζουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με το γάλα που κρατήσαμε και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βρασμένο γάλα ανακατεύοντας καλά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Όταν πήξει αρκετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μίγμα σε 8 μπολάκια.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα γλυκά.
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους
700 ml γάλα ημιαποβουτυρωμένο
20 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
Βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με το γάλα που κρατήσαμε και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βρασμένο γάλα ανακατεύοντας καλά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Όταν πήξει αρκετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μίγμα σε 8 μπολάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου