8 σουβλάκια - 3 μονάδες το κάθε σουβλάκι.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γαστρονόμος (Ιούνιος 2011).
800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
Μαρινάδα
1 κρεμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κουτ. γλ. σπόρους κόλιανδρου σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κάρρυ σε σκόνη
1/2 κουτ. γλ. κουρκουμά
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Ξύσμα 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 2 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο τους κύβους κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια. Σκουπίζουμε ελαφρά σε χαρτί κουζίνας να φύγει η περίσσια της μαρινάδας και λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά τα σουβλάκια.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια για 20 περίπου λεπτά.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γαστρονόμος (Ιούνιος 2011).
Υλικά
Μαρινάδα
1 κρεμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κουτ. γλ. σπόρους κόλιανδρου σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κάρρυ σε σκόνη
1/2 κουτ. γλ. κουρκουμά
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Ξύσμα 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βγάζουμε από το ψυγείο τους κύβους κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια. Σκουπίζουμε ελαφρά σε χαρτί κουζίνας να φύγει η περίσσια της μαρινάδας και λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά τα σουβλάκια.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια για 20 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου